4. lokakuuta 2015

Kielimatkakohteiden kuningas

Olen matkustellut pienen elämäni aikana melko paljon. Tällä hetkellä olen käynyt kymmenessä maassa. Kuten ehkä arvaatte, matkustelu ei ole minulle vastenmielistä. Uusi ulkomaanmatka auttaa hetkeksi matkakuumeeseen, mutta sen jälkeen haluaa taas uudelle matkalle, uuteen maahan, uuteen kulttuuriin, uuden kielen keskelle, näkemään ja kokemaan jotain uutta.


Eiffel-torni ei niin kuvauksellisessa säässä :D
Ranska

Olen käynyt melko suosituissa turistikohteissa, esimerkiksi Pariisissa, mutta toisaalta olen käynyt erikoisemmissakin maissa, kuten Islannissa. Yksi itseluokittelemieni ”perusmaiden” joukosta Espanjan ohella on vielä valloittamatta, Iso-Britannia.


Islannissa sijaitseva Gullfoss
Islanti

No, nytpä varmaan jo arvaatte, miten kyseinen maa liittyy tämän blogin pääaiheeseen. Ainakin minulle Iso-Britannia on se ”perinteinen” kielikurssimaa. Se, mihin ainakin lukemassani Tuija Lehtisen Laura kielikurssilla- kirjassa matkustetaan oppimaan englantia. Iso-Britannia on maa, jossa puhutaan ”oikeaa” englantia. Maa, jonka ”kello viiden teestä” ja punaisista, kaksikerroksisista busseista ovat varmasti kuulleet jo pikkulapsetkin. Maa, jonka sateisuuden tietävät kaikki. Tästä maasta aion nyt kertoa teille hieman - kielimatkanäkökulmasta tietenkin.

British Flags
Kukaan ei ole voinut välttyä näkemästä vähintään
Iso-Britannian lipun, Union Jackin, värejä.
Kuva: Petr Kratochvil, www.publicdomainpictures.net

Iso-Britanniaan kuuluvat siis Englanti, Pohjois-Irlanti, Wales ja Skotlanti ja valtion virallinen nimi siis onkin Iso-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistynyt kuningaskunta. Valtiossa puhutaan pääosin (yllätys yllätys!) englantia, joka on myös maan ainoa virallinen kieli.

Sää saarella on vaihteleva ja vaikka aamulla kaupungille lähtiessä aurinko paistaisi,
sateenvarjo kannattaa ottaa mukaan. Yleisesti ottaen ilmasto on maan eteläosissa pohjoista lämpimämpi.

Pound Sterling
Punnan merkki
Kuva: Petr Kratochvil, www.publicdomainpictures.net

Britannia ei kuulu euroalueeseen, vaan maassa on käytössä oma rahayksikkö, punta, joka vastaa tämänhetkisessä kurssissa 1,4 euroa (http://www.valuuttamuunnin.co/ 2.10.).

EF järjestää kielimatkoja Iso-Britanniassa yhdeksään kaupunkiin. Aurinkoa, historiallisia rakennuksia, rantoja, kauppoja, kahviloita, museoita... Kaikille löytyy varmasti sopiva kaupunki. (EF:n Iso-Britannian kielimatkakohteet (10-18-vuotiaille) löydät täältä, kielikurssikohteet (yli 16-vuotiaille) täältä ja opintovuosikohteet (yli 14-vuotiaille) täältä.)


London Eye
London Eye-maailmanpyörä Lontoossa
Kuva: Vera Kratochvil, www.publicdomainpictures.net

Kaikilla EF:n järjestämillä Iso-Britannian-kielimatkoilla on vähintään päivän Lontoon-vierailu, jonka aikana tutustutaan Lontoon nähtävyyksiin, kuten Big Beniin ja Buckinghamin palatsiin.

Lähteet: Wikipedia.org, Globalis.fi, EF ja Suomen Lontoon-suurlähetystön internet-sivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista, että tyhmiä kysymyksiä ei olekaan - on vain tyhmiä vastauksia! :)