20. joulukuuta 2015

Joulukalenteri: 20. luukku

Olen aikaisemmin tehnyt postauksen siitä, miksi valitsin kielimatkajärjestäjäkseni EF:n (postaukseen tästä) sekä siitä, mitä tahtoisin oppia kielimatkallani (postaukseen tästä). Tänään kuitenkin kerron, miksi yleensä ottaen tahdoin lähteä kielimatkalle.

"Kato-kato-kato! Kohta me ollaan perillä!
Ei enää montaa tuntia!" :D

Ensinnäkin halusin kehittyä englannin puhujana sekä oppia ymmärtämään kieltä kuultuna, ei pelkästään paperilta luettuna. Englanniksi keskusteleminen on minulle hankalaa, etenkin jos aiheet eivät käsittele ihan perusasioita. Uskon, että kielimatkalla, englanninkielisessä ympäristössä, ja etenkin isäntäperheessä, jossa on pakko puhua englanniksi, oppii nimenomaan tätä. Suomessa koulun paritehtäviä tehdessä on helppo vaihtaa suomeksi, jos tuntee olonsa epävarmaksi, eikä oikein tiedä, meneekö lauseen sanajärjestys ihan oikein. Kielimatkalla tätä mahdollisuutta ei oikein ole.

Halusin oppia englantia tietysti muutenkin. Moni on sanonut, että varsinaiset oppitunnit eivät ole kovin kummoisia oppimista ajatellen. Olen kuitenkin varma, että opin ainakin muutamia uusia sanoja, jos asennoidun oikein.

Kuva on sellaiselta luonnonsuojelualueelta (tai mikä lie?)
 jonkun verran New Yorkista pohjoiseen.
USA

Olen kiinnostunut muiden kielten lisäksi vieraista kulttuureista, kuten varmasti monet kielimatkalle lähtevät. Kuten ehkä tiedätte, olen käynyt elämäni aikana melko monissa eri maissa, mutta jostain syystä Briteissä en ole koskaan päässyt vierailemaan. Nyt siis pääsen näkemään, miten tavalliset ihmiset siellä elävät.

Tämä on samasta paikasta kuin se edellinen. Eli täältä.

Moni kielimatkalla jo ollut on kertonut, miten hieno kokemus kielimatka oli kokonaisuutena. He kertovat saaneensa uusia ystäviä, itsenäistyneensä, maistaneensa uusia ruokia, käyneensä hienoissa paikoissa ja kokeilleensa vaikkapa uusia urheilulajeja. Kielimatka yksinkertaisesti kuulosti niin mahtavalta, että minäkin tahdoin päästä osalliseksi siitä!

Toivottavasti haaveeni ja suunnitelmani toteutuvat. Ainakin ensimmäinen on jo toteutunut, kun matka on varattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista, että tyhmiä kysymyksiä ei olekaan - on vain tyhmiä vastauksia! :)