14. helmikuuta 2016

Yksin vai kaverin kanssa?

Senni selailee EF:n nettisivuja. Hän on jo oikeastaan päättänyt kohteensa, mutta haluaa vielä katsella muidenkin tietoja, ihan vain varmuuden vuoksi. Äiti tulee keittiöstä ja istahtaa Sennin viereen sohvalle.
- No, mitäs oot nyt ajatellu? Se Australiako se sitten on?
- Joo, vähän sellasta olen suunnitellu, Senni vastaa katse ruudussa. - Aika kallishan se kyllä on.
- No mut mehän sovittiin että saat sen nyt sit yhdistettynä synttäri- ja joululahjana, äiti hymyilee. - Oot sä kyllä tosi rohkee, en mä sun ikäsenä olis uskaltanu lähtee mihinkään kielimatkalle, ainakaan yksin. Mut hyvä kun meet. Siellähän sitä oppii.


Tänään juhlistettavan ystävänpäivän vuoksi otan esille aiheen, jota varmasti moni miettii. Onko kielimatkalle parempi lähteä yksin vai kaverin kanssa?

- Mieti kuin paljon siel on kaikkii kauppoja! Victoria's Secret, Primark, Hollister...
Eerika nostaa katseensa kynsistään, jotka hiljalleen ovat muuttumassa punaisiksi sudin levittäessä uutta lakkaa. - Salee mult menee joku tonni sit siel, et kiva...
- No kato soitetaan vaa vanhemmille sillee: "Voisitteste laittaa tilille vähän rahaa, ku siin on joku outo vika et se vaa tyhjeni yhtäkkiä", Katri nauraa. - "Enkä voi lainaa Eerikaltakaa ku sillon kans sama vika sen tilissä!"
- Joo, Eerika vakavoituu. - Vähän kiva lähtee yhes. Emmä ainakaa lähtis yksin.


Itsehän en ole vielä kielimatkalla ollut, mutta ainakin kielimatkalla jo olleiden henkilöiden kertomusten perusteella luulisin, että kumpikin vaihtoehto voi olla yhtä hyvä tai huono ratkaisu.

Jos kielimatkaidea on syntynyt kaverin kanssa jutellessa ja kummankin vanhemmat suostuvat, on varmasti hyvä idea lähteä yhdessä. Joku ehkä varaa matkan ajatuksenaan lähteä yksin, mutta myöhemmin kuuleekin kaverinsa tulevan samalle kurssille. Mielestäni on kuitenkin tärkeää, että kaverin kanssa lähtiessä sovitaan jo Suomessa "pelisäännöt" selviksi.

Moni taas haluaa lähteä matkaan yksin. Joku ehkä pelkää, että kaverin kanssa lähtiessä koko matka menisi vain suomenkieliseksi shoppailureissuksi, joku ei saa ketään ystävistään taivuteltua mukaan ja joutuu lähtemään itsekseen.

 
Itselläni syyt yksin lähtemiseen olivat ehkä ne tavallisimmat. Kuten olen jo aiemmin sanonut, haluan oppia kielimatkallani kieltä ja tutustua uusiin juttuihin. Kaverin kanssa lähteminen olisi mielestäni ollut hieman "riskialtista" tätä ajatellen. Minulla ei myöskään ole kielimatkoista erityisesti kiinnostuneita kavereita, mikä oikeastaan onkin onni. :D (Olen koulussa kielipainotteisella luokalla ja nyt jännitänkin koko ajan pikkuisen, että ei kai se pienenpienenpieni mahdollisuus, että samalle kurssille tulisi joku luokkalaiseni, toteudu :D)


Tähän loppuun toivotan vielä hyvää ystävänpäivää kaikille!

P.S. Käypä kurkkaamassa huimat kielimatkatarjoukset täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista, että tyhmiä kysymyksiä ei olekaan - on vain tyhmiä vastauksia! :)