29. tammikuuta 2017

Vinkkejä Brightoniin lähtevälle

Tänään olisi vuorossa postaus juuri viimekesäisen matkani kohteeseen, Brightoniin, liittyen. Jaan siis muutamia vinkkejä, jotka tulivat mieleeni siellä taivaltaessa. Toivottavasti näistä on hyötyä!

Minä, lämmin kaakao, valtavan suuri meri,
autio kiviranta ja aaltojen kohina.

1. Mene aamulla aikaisin rannalle kävelemään. Vaikka et olisi aamuvirkku, herää edes yhtenä aamuna sen verran aikaisin, että ehdit käymään rannalla ennen koulun tai aktiviteettien alkamista. Voin vannoa, että se kannattaa!

Nämä värikkäät talot on ihan koulun lähellä.
Mulla on näistä varmaan kymmeniä kuvia, koska
suunnilleen aina ohi kävellessä piti räpsäistä pari. :D
2. Tämä käy kyllä muihinkin kohteisiin, mutta harhaudu joskus sivukaduillekin. Totta kai järki täytyy pitää mukana eikä yöllä pidä lähteä hiippailemaan minnekään pimeille kujille, mutta päiväsaikaan voi ihan hyvin valita toisenkin reitin kuin sen, mitä on tottunut kulkemaan. Mä ainakin huomasin, että Brightonissa tultiin opastamaan tosi ystävällisesti heti, jos näytti yhtään eksyneeltä.

3. Jos et hanki paikallista SIM-korttia ja välttelet mobiilidatan käyttämistä, yksi hyvä ilmainen nettipaikka on Churchill Squaren kauppakeskuksen Goldsmiths-kultasepänliikkeen edusta. Niiden ilmainen wifi ulottuu siihen käytävällä oleville penkeille asti. Siinä mä istuin monta kertaa surffailemassa netissä, kun tapoin aikaa kaupungissa. :D


4. Tällainen ihana pikku putiikki on ihan Churchill Squaren vieressä. Scribbleristä saa mm. tosi söpöjä vihkoja ja postikortteja. Tosin tuotteet on kyllä melko kalliita.


Pahoittelen kuvan laatua...
5. Tämä sijaitsee Scribbleristä ihan vähäsen rantaan päin, saman kadun varrella kuitenkin. Tuo on siis idealtaan vähän kuin Subway, mutta sieltä saa tortilloja. Ilmeisesti siellä on myös jonkinlainen tilauslista, mutta mä söin kummallakin kerralla tortillan. Tosi hyvä lounas, jos hostista saadut eväät ei ihan riitä eikä ole kovin kallista!

Kajakit rannalla

6. Jos teillä on mahdollisuus valita lisäaktiviteetiksi kajakointi (mun mielestä paras suomennos sanalle "kayaking", melominen ei oikein kuvaa tuota :D), suosittelen ehdottomasti. En muista hintaa tarkasti, mutta se maksoi alle kymmenen puntaa ja oli kyllä koko rahan arvoista! Kajakointialue on siis rajattu sellaisella köydellä eli oikeasti ei ole vaaraa, että ajelehtisi jonnekin Ranskaan (vaikka se aika jännä ajatus olikin sitä avomerta katsellessa) eikä siinä märkäpuvussa edes tullut kylmä, vaikka tuulikin aika navakasti.

Onko siellä lukijoissa ketään Brightoniin lähtijää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista, että tyhmiä kysymyksiä ei olekaan - on vain tyhmiä vastauksia! :)