24. huhtikuuta 2016

Matkalaukku - tärkeä osa matkan onnistumista

Matkalaukku ei ehkä ole se, mitä ensimmäisenä ajattelee, kun varaa kielimatkan. Tästä huolimatta se on kuitenkin tärkeä osa matkan onnistumista. Jos laukku on huono - liian suuri tai pieni tai vaikkapa rikkinäinen - koko matka hankaloituu.


Jos et omista matkalaukkua, ainakaan ehjää sellaista, on nyt korkea aika alkaa etsiskelemään uutta. Vaikka kuulostaakin turhan hankalalta, että matkalaukun hankintaa kannattaa harkita eikä ensimmäistä vastaantullutta kannata heti ostaa, se on totta. Hyvä matkalaukku kestää kymmeniäkin vuosia eli laatuun kannattaa sijoittaa.

Mieti laukun kokoa tarkasti. Ihan pikkuruinen ei ole kovinkaan kätevä, mutta valtavasta voi joutua joillakin lentoyhtiöillä lentäessä maksamaan ylimääräistä. Kannattaa kiinnittää huomiota myös materiaaliin. Hyvä laukku on kestävä, mutta kuitenkin kevyt.


Vertaile eri malleja. Meille ostettiin muutama vuosi sitten tällainen matkalaukku ja ihan Samsonitea sen erityisemmin mainostamatta, niin on muuten ollut hyvä! Tuota on helppo kuljetella tasaisilla alustoilla (esim. lentokentän lattia) noiden neljän pyörän ja tukevan kahvan ansiosta. Runkokin on kestävä ja lisäbonuksena mahdollisuus laittaa lukkoon. En kuitenkaan väitä, että tuo sopisi kaikille, mutta ainakin me olemme tykänneet. Kannattaa miettiä omia tarpeita ja toiveita ja valita laukku niiden perusteella.

Travel Suitcase  - Holiday
Kuva: George Hodan, www.publicdomainpictures.net

Viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä on hinta. Hyvästä matkalaukusta satanen ei todellakaan ole liian vähän. Jos tahtoo todella laadukkaan laukun, voi varautua pulittamaan useita satoja euroja. Toisaalta, ei korkea hintakaan takaa laatua ja kestävyyttä. Itse kuitenkin luottaisin tunnettuihin, vanhoihin merkkeihin tai hyvän matkalaukkuliikkeen asiakaspalveluun.

Toivottavasti tästä oli apua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista, että tyhmiä kysymyksiä ei olekaan - on vain tyhmiä vastauksia! :)