8. marraskuuta 2015

Marraskuun harmaudessa

Marraskuun ikävyydestä ja masentavasta harmaudesta puhutaan usein, eikä turhaan. Ainakin Suomen korkeudella on vain hyväksyttävä se marraskuisen kolea tosiasia, että aurinko ei nouse niin korkealle kuin kesällä eikä luonnollisesti lämmitä tai valaise ollenkaan niin paljon kuin heinäkuisena päivänä. Me pienet ja luonnonvoimien edessä varsin voimattomat ihmisparat voimme yrittää karkottaa sisällemmekin tunkeutuvaa pimeyttä kirkasvalolampuin, pihalle ripustettavin valoköynnöksin sekä kynttilöin, mutta kuitenkin meidän on pakko myöntää, että ennen pitkää luhistumme synkän taakkamme alle...

Ehei. Me emme luhistu, vaan voimme käyttää (edellisen kappaleen mukaan vähäisen) energiamme paljon järkevämminkin. Voimme vaikkapa tehdä käsitöitä, suunnitella joululahjoja, urheilla tai vaikkapa haaveilla ensi kesän kielimatkasta!

Kesää odotellessa... :)
Suomi

Joten, luetaanpa kielimatkaesitteet koirankorville (onneksi minulla on kolme :D), laitetaan kielimatkablogien ja matkajärjestäjien nettiosoitteet kaikkien laitteiden nettisuosikkeihin ja luetaan kielten koulukirjat läpi muutamaan kertaan.

Luetaan kielimatkaesitteet koirankorville...
(minulla muuten on jo, onneksi on vielä ne kaksi jäljellä ;) )
Suomi

Piirrellään koulukirjojen ja -vihkojen kannet ja marginaalit täyteen lentokoneita, matkalaukkuja, aurinkolaseja ja kaikkea matkailuun liittyvää.

Jos vanhemmat maksavat koko matkan tai ainakin osan siitä, tehdään oma-aloitteisesti kotitöitä niin paljon, että vanhemmat huolestuvat ja varaavat lääkäriajan sairastuneelle lapselleen.

Selataan vielä vähän esitteitä...

Katsellaan kuvia Instagramista hashtagilla efmoment.

Säästetään rahaa...
Suomi

Kieltäydytään kavereiden kutsusta lähteä leffaan ja kilistellään matkaa varten säästettyjä rahoja mielessämme olevassa säästöpossussa (tai oikeassa, jos rahojaan sellaisessa säilyttää).

Kyllästytetään kaverit ja sukulaiset kielimatkoista puhumisella.

Luetaan esitteitä ennen nukkumaanmenoa... Nukahdetaan illalla miettien, mitä pukea lähtöpäivänä ylle.

Herätään herätyskellon pirinään yhä muistissa kielimatkauni, josta ei olisi millään tahtonut päästää irti.

Odotetaan, toivotaan ja jännitetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista, että tyhmiä kysymyksiä ei olekaan - on vain tyhmiä vastauksia! :)