1. marraskuuta 2015

Matkailu avartaa

LANGUAGE.
EDUCATION.
TRAVEL.
CULTURAL EXCHANGE.
EF:n nettisivut
 
Yksi kielimatkan pääasioista kielen oppimisen lisäksi on mielestäni toisen maan kulttuuriin tutustuminen. Kuten tässä postauksessa totesin, tahdon oppia omalla kielimatkallani jotakin englantilaisesta kulttuurista. Tästä syystä valitsinkin majoituksekseni isäntäperhemajoituksen enkä asuntolaa.



Pohjois-Amerikassa moni ruoka oli joko liian makeaa,
suolaista tai rasvaista. Vasemmassa alakulmassa näkyy
värikkäitä "hedelmämuroja", joita ehdottomasti kannattaa
maistaa, vaikka aivan kamalan makeita ovatkin...
Kanada

Tiedän jo, ettei ole mahdotonta eikä välttämättä kovin epätavallista, että englantilaisen talon sisäseinä on näkyvästi homeessa tai kylpyhuoneessa on kokolattiamatto. Tällaisia asioita tahdon oppia lisää. Vaikka home seinässä ei olekaan mitenkään miellyttävää, tällainen perusterve tyttö luultavasti kestää sellaista pari viikkoa. Kokolattiamatotkin ovat vain tottumiskysymys.

New Yorkissa roskat jätettiin kadulle odottamaan roska-autoa.
En kyllä tiedä, mitä paikalliset lait sanovat asiasta, mutta aika
yleistä se kuitenkin vaikutti olevan.
Yhdysvallat

Kielimatkalle - tai yleensäkin ulkomaille - lähtiessä kannattaa tutustua maan kulttuuriin jo etukäteen, mikäli mahdollista. Kaikkeen ei kuitenkaan osaa tai voikaan varautua. Mukaan kannattaa ottaa siis myös avoin ja sopeutuvainen asenne sekä ajatus, että "kiva, kun saa kokea jotain uutta". Ja vaikkei aina se uusi kokemus, kuten omituisen näköinen ruoka, olisikaan niin kiva, täytyy muistaa, että ongelmana saattaa olla vain kulttuurien välinen ero. Kohdemaassa tarjottu ruoka saattaa olla sikäläistä suurtakin herkkua, mutta Suomessa olemme tottuneet erilaisiin perinneruokiin. Vaikka kaikille suomalaisille mämmi ei maistukaan, harva kuitenkaan kyseenalaistaa mämmin syömäkelpoisuutta (tosissaan), kun taas ulkomaalainen luultavasti miettii mämmituokkosen nähdessään, miten kieltäytyä kohteliaasti moisesta.
 
Toisaalta kaikkeen ei tarvitse suhtautua aurinkoisesti. Jos isäntäperheessä tarjotaan vain karrelle palaneita ranskalaisia tai vessaa ei saa käyttää, asiasta täytyy ilmoittaa matkanjärjestäjälle ja pyytää, että liideri juttelee isäntäperheen kanssa asiasta tai ongelma korjataan jotenkin muuten. Kannattaa kuitenkin olla itsekin asiallinen ja rauhallinen - se lisää yleensä palvelualttiutta ja ystävällisyyttä. :)


EDIT: En tiedä, miksi tekstin ja kuvien asettelu on noin hassusti, enkä saa niitä millään järjestymään oikein. Toivottavasti se ei häiritse. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista, että tyhmiä kysymyksiä ei olekaan - on vain tyhmiä vastauksia! :)