1. joulukuuta 2015

Joulukalenteri: 1. luukku

Hyvää joulukuuta kaikki!

Tämän blogin ensimmäinen, mutta toivottavasti ei viimeinen joulukalenteri starttaa tänään pienellä askarteluvinkillä.

Monethan sanovat, että kielimatkalle kannattaa ottaa ehdottomasti mukaan matkapäiväkirja ja myös täyttää sitä. Uskon, että tuo on totta, ja siksi aionkin jonkinlaisen päiväkirjan askaroida. Koska kesään, lomaan ja kielimatkaan on kuitenkin vielä niin kauan aikaa, täytyy tällaisella odottajaihmisellä olla muutakin tekemistä kuin höpöttää vanhemmilleen matkasta (omani alkavat jo olla melko kypsiä, älkääkä kysykö, miksi ;) ). Jalostin vähän matkapäiväkirjaideaa ja tuloksena oli matkanodotuspäiväkirja. Tänään siis annan vinkkejä sellaisen tekemiseen.

 
  • Ensinnäkin kannattaa miettiä omaa kirjoittajaprofiiliaan eli suomeksi sanottuna sitä, kuinka paljon yleensä kirjoittaa päiväkirjamuotoista tekstiä tai mikä on tavoite tässä projektissa. Joku listaa muutamalla ranskalaisella viivalla päivän kohokohtia tai muuta huomionarvoista, joku taas kertoo päivästään useamman sivun verran. Joku tahtoo ehkä liittää mukaan piirustuksiaan tai toteuttaa koko päiväkirjan piirtäen. Mieti myös, tahdotko liimata mukaan esimerkiksi pääsylippuja tai muuta pientä, jolle kuitenkin täytyy varata tilaa.

Tällaista kieltämättä aika rumaa vihkoa
käytin matkanodotuspäiväkirjani pohjana...

Jos tiedät jo etukäteen, ettet ole innokas päiväkirjan kirjoittaja, voit tietysti jatkaa päiväkirjan pitämistä matkallasi samaan vihkoon.
  • Hanki vihkopohja. Tässä vaiheessa mieti, miten aiot toteuttaa päiväkirjasi. Piirtämiseen soveltuu paremmin erilainen vihko kuin kirjoittamiseen. Voit ostaa valmiin vihkon, kuten minä tein tai askarrella sellaisen itse. Kannattaa huomioida, että perinteisellä ompelumenetelmällä tehtynä vihko ei välttämättä ole yhtä kestävä kuin ostovihko ja paksun vihkon tekemisessä on melko suuri työ. Itse tekemällä saat toisaalta juuri sellaisen vihkon kuin haluat.
  • Koristele. Voit tulostaa netistä kuvia kohteestasi tai leikata lehdistä kuvia tai tekstiä. Jos osaat ja/tai jaksat piirtää, kannattaa hyödyntää sitäkin. Tee vihkosta omannäköisesi ja keksi koristeluun jotain hauskaa. Voit vaikkapa pyytää kurssikavereiltasi nimikirjoituksen vihkosi kanteen.
  • Täytä vihkoa. Älä tee päiväkirjasta pakollista jokailtaista tai edes jokaviikkoista rutiinia, jos et innostu. Ole kirjoittamatta vaikka kuukausi, jos et jaksa tai et keksi mitään kirjoitettavaa. Tauon jälkeen päiväkirjan täyttäminen voi taas alkaa kiinnostaa enemmän.

...ja tuollainen tuli kannesta. Tuohon ruskeaan
osaan tulee vielä teksti "Brighton" ja
vahvistettuna tuo vuosiluku.

!! Mieti aina ensin, mitä olet tekemässä. Kuulostaa varmasti typerältä ohjeelta, ja tätä onkin turha sanoa joillekin ihmisille. Jotkut taas tekevät ensin ja ajattelevat vasta sitten, mikä voi askarteluprojektissa pahimmillaan romuttaa tuntienkin työn. !!

Iloisia askarteluhetkiä kaikille :)

3 kommenttia:

  1. Hei tää on oikeesti tosi hyvä postaus! Ja todellaki suosittelen tekemään/ostamaan vihon matkapäiväkirjaksi!! Mulla itellä oli mukana montaki vihkoa, mut enpäs muistanu/jaksanu kirjotella joka päivä... Näin jälkikäteen harmittaa kauheesti!

    VastaaPoista
  2. Hei tää on oikeesti tosi hyvä postaus! Ja todellaki suosittelen tekemään/ostamaan vihon matkapäiväkirjaksi!! Mulla itellä oli mukana montaki vihkoa, mut enpäs muistanu/jaksanu kirjotella joka päivä... Näin jälkikäteen harmittaa kauheesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olen tosi huono kirjoittamaan päiväkirjaa, en vaan jotenkin jaksa, mutta kielimatkalla täytyy kyllä tsempata. :D

      Poista

Muista, että tyhmiä kysymyksiä ei olekaan - on vain tyhmiä vastauksia! :)